Snitele cu taitei
PrinteazaSnitele cu taitei din: carne de manzat, taitei, pesmet, ou, costita, sare, piper, faina, ulei, suc de rosii.
- 6 şniţele din carne de mânzat
- 200g tăiţei
- 3 linguri cu pesmet
- 1 ou
- 100 g costiţă afumată
- sare
- piper
- făină
- 1 ceaşcă plină cu ulei
- 1 cană cu suc de roşii
Mod de preparare:
Bateţi carnea cu bătătorul de lemn, săraţi, piperaţi, treceţi fiecare şniţel prin faină, apoi prin ou bătut şi prin pesmet. Prăjiţi în ulei încins, rumeniţi pe ambele părţi, scoateţi şniţelele pe platou, păstraţi-le la cald.
Scurgeţi uleiul în altă tigaie, puneţi ciupercile tăiate felii subţiri, cu sare şi piper.
Scădeţi 20 min în tigaia acoperită, apoi amestecaţi cu tăiţeii fierţi şi clătiţi cu apă rece.
Acoperiţi cu suc de roşii, ţineţi pe foc mic 5 min, condimentaţi şi adăugaţi costiţa tăiată felii subţiri, rumenită într-o cratiţă fară ulei.
Pofta buna!