Ceai cu fructe
PrinteazaCeai cu fructe din: banana, mar, portocala, pepene, prune, struguri, menta, tei, zahar.
- 1/2 banană
- 1 măr
- 1/2 portocală
- 1 felie de pepene galben
- 4-5 prune
- 5-6 boabe struguri
- frunze de mentă
- flori de tei
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 1 litru de apă rece. Când clocoteşte, turnaţi-o peste frunze de mentă în amestec cu flori de tei – câte 1 linguriţă plină din fiecare plantă, pus într-un vas smălţuit. Acoperiţi.
După 15 min, strecuraţi ceaiul şi puneţi-l în sticle. Acoperiţi cu dop şi puneţi la rece. Faceţi o salată din fructe de sezon.
Spălaţi fructele, curăţaţi-le de seminţe şi de coajă, puneţi-le într-un castron cu zahăr deasupra. Turnaţi peste ele sirop de fructe sau ceai rece. Ţineţi-le la macerat 2 ore.
Scoateti apoi fructele, puneţi-le într-o cană, acoperiţi-le cu ceai rece, serviţi totul ca desert alături de biscuiţi sau pişcoturi.
Savurati!