Salata de ciuperci cu tarhon

Printeaza

Salata de ciuperci cu tarhon din: ciuperci, smantana, iaurt, lamaie, paprika, tarhon.

Ingrediente:Salata de ciuperci cu tarhon

  • 300 g ciuperci mici
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 iaurt (200 g)
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă cu paprika
  • 6-8 frunze de tarhon

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine ciupercile, scoateţi-le codiţele, înlăturaţi partea care a stat în pământ, spălaţi împreună şi lăsaţi la scurs ciupercile şi picioruşele lor, uscaţi în şerveţele.

Tăiaţi mărunt picioruşele, strângeţi-le într-un castron adânc, tăiaţi ciupercile în sferturi, puneţi-le şi pe ele în castron, stropiţi totul cu zeama de la 1 lămâie, puneţi la fiert pentru 15 min în apă caldă.

Din smântână, iaurt, sare, paprika şi piper măcinat faceţi un sos picant. Scoateţi ciupercile fierte într-un castron adânc, turnaţi peste ele sosul picant. Omogenizaţi, lăsaţi la rece 5 min.

Răsturnaţi pe un platou salata sau aşezaţi pe farfuriile de servit, decoraţi cu frunze de tarhon tocate fin. Serviţi ca aperitiv cu crutoane din pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.