Salata de ciuperci cu tarhon
PrinteazaSalata de ciuperci cu tarhon din: ciuperci, smantana, iaurt, lamaie, paprika, tarhon.
- 300 g ciuperci mici
- 1 pahar cu smântână
- 1 iaurt (200 g)
- 1 lămâie
- 1 linguriţă cu paprika
- 6-8 frunze de tarhon
Mod de preparare:
Spălaţi bine ciupercile, scoateţi-le codiţele, înlăturaţi partea care a stat în pământ, spălaţi împreună şi lăsaţi la scurs ciupercile şi picioruşele lor, uscaţi în şerveţele.
Tăiaţi mărunt picioruşele, strângeţi-le într-un castron adânc, tăiaţi ciupercile în sferturi, puneţi-le şi pe ele în castron, stropiţi totul cu zeama de la 1 lămâie, puneţi la fiert pentru 15 min în apă caldă.
Din smântână, iaurt, sare, paprika şi piper măcinat faceţi un sos picant. Scoateţi ciupercile fierte într-un castron adânc, turnaţi peste ele sosul picant. Omogenizaţi, lăsaţi la rece 5 min.
Răsturnaţi pe un platou salata sau aşezaţi pe farfuriile de servit, decoraţi cu frunze de tarhon tocate fin. Serviţi ca aperitiv cu crutoane din pâine prăjită.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/salata-de-ciuperci-cu-tarhon html