Salata de ciuperci cu tarhon
PrinteazaSalata de ciuperci cu tarhon din: ciuperci, smantana, iaurt, lamaie, paprika, tarhon.
- 300 g ciuperci mici
- 1 pahar cu smântână
- 1 iaurt (200 g)
- 1 lămâie
- 1 linguriţă cu paprika
- 6-8 frunze de tarhon
Mod de preparare:
Spălaţi bine ciupercile, scoateţi-le codiţele, înlăturaţi partea care a stat în pământ, spălaţi împreună şi lăsaţi la scurs ciupercile şi picioruşele lor, uscaţi în şerveţele.
Tăiaţi mărunt picioruşele, strângeţi-le într-un castron adânc, tăiaţi ciupercile în sferturi, puneţi-le şi pe ele în castron, stropiţi totul cu zeama de la 1 lămâie, puneţi la fiert pentru 15 min în apă caldă.
Din smântână, iaurt, sare, paprika şi piper măcinat faceţi un sos picant. Scoateţi ciupercile fierte într-un castron adânc, turnaţi peste ele sosul picant. Omogenizaţi, lăsaţi la rece 5 min.
Răsturnaţi pe un platou salata sau aşezaţi pe farfuriile de servit, decoraţi cu frunze de tarhon tocate fin. Serviţi ca aperitiv cu crutoane din pâine prăjită.
Pofta buna!