Gogosi gustoase de cartofi

Printeaza

Gogosi gustoase de cartofi din: cartofi, ulei, faina, oua, sare, zahar, praf de copt.

Ingrediente:Gogosi gustoase de cartofi

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 cană cu ulei
  • 4-6 linguri cu făină
  • sare
  • 3 ouă
  • 1 cană cu ulei
  • 3 linguri cu zahăr vanilinat
  • coajă de portocală rasă
  • 1 praf de copt

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii, curăţaţi-i de coajă, tăiaţi-i felii mari şi fierbeţi-i în apă cu sare timp de 30 min.

Scurgeţi de apă şi farâmaţi cartofii cu furculiţa, apoi amestecaţi-i cu 3 ouă crude, 1 linguriţă cu sare, coajă de portocală, 1 lingură cu praf de copt si faină.

Frământaţi aluatul timp de 5-6 min.

Incingeţi uleiul în tuci. Intindeţi foi groase de 1 cm din aluatul de cartofi, tăiaţi cu cuţitul pătrate şi cu gura paharului forme rotunde pe care le prăjiţi în ulei fierbinte.

Scoateţi pe şerveţele, apoi treceţi-le pe platou, presăraţi zahăr vanilinat şi serviţi-le calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.