Clatite cu branza de vaci, la cuptor
PrinteazaClatite cu branza de vaci, la cuptor din: ou, faina, lapte, apa, sare, ulei, lamaie sau vanilie, branza dulce de vaci, zahar, marmelada
- 1 ou
- 12 linguri cu faină
- 1/2 l lapte
- 1 cană cu apă rece
- 1 praf de sare
- 3 linguri cu ulei
- răzătură de lămâie sau vanilie
Umplutura:
- 250 g brânză dulce de vaci
- 2 linguri cu zahăr
- 1 borcan cu marmeladă de prune sau caise
Mod de preparare:
Spălaţi oul şi-l spargeţi într-un castron adânc, amestecaţi cu 3-4 linguri de faină proaspăt cernută, omogenizaţi, subţiaţi cu lapte turnat câte puţin.
Adăugaţi alte 3-4 linguri cu faină, omogenizaţi amestecul, subţiaţi cu laptele rămas.
Procedaţi astfel până când terminaţi faina şi laptele, adăugaţi sare şi răzătură de lămâie sau vanilie. Lăsaţi aluatul la rece pentru 1 oră. Ungeţi tigaia cu ulei, turnaţi un polonic de aluat, rumeniţi clătita apoi o întoarceţi şi o rumeniţi încă 1 min. Scoateţi pe platou.
Umpleţi clătitele cu marmeladă sau gem de caise sau de prune, rulaţi, aşezaţi clătitele în vas de sticlă termorezistentă uns cu ulei şi acoperiţi-le cu brânză de vaci. Presăraţi amestecul cu zahăr şi puneţi vasul la cuptor pentru 20 min.
Serviţi desertul cald.
Pofta buna!