Clatite cu branza de vaci, la cuptor

Printeaza

Clatite cu branza de vaci, la cuptor din: ou, faina, lapte, apa, sare, ulei, lamaie sau vanilie, branza dulce de vaci, zahar, marmelada

Ingrediente:Clatite cu branza de vaci, la cuptor

  • 1 ou
  • 12 linguri cu faină
  • 1/2 l lapte
  • 1 cană cu apă rece
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri cu ulei
  • răzătură de lămâie sau vanilie

Umplutura:

  • 250 g brânză dulce de vaci
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 borcan cu marmeladă de prune sau caise

 

Mod de preparare:

Spălaţi oul şi-l spargeţi într-un castron adânc, amestecaţi cu 3-4 linguri de faină proaspăt cernută, omogenizaţi, subţiaţi cu lapte turnat câte puţin.

Adăugaţi alte 3-4 linguri cu faină, omogenizaţi amestecul, subţiaţi cu laptele rămas.

Procedaţi astfel până când terminaţi faina şi laptele, adăugaţi sare şi răzătură de lămâie sau vanilie. Lăsaţi aluatul la rece pentru 1 oră. Ungeţi tigaia cu ulei, turnaţi un polonic de aluat, rumeniţi clătita apoi o întoarceţi şi o rumeniţi încă 1 min. Scoateţi pe platou.

Umpleţi clătitele cu marmeladă sau gem de caise sau de prune, rulaţi, aşezaţi clătitele în vas de sticlă termorezistentă uns cu ulei şi acoperiţi-le cu brânză de vaci. Presăraţi amestecul cu zahăr şi puneţi vasul la cuptor pentru 20 min.

Serviţi desertul cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.