Spanac la cuptor cu usturoi
PrinteazaSpanac la cuptor cu usturoi din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei.
- 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină
- 1/2 lămâie
- 3 căţei de usturoi
- sare
- 2 rosii
- 1 linguriţă cu făină
- 4 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală mai mare şi spălaţi-le în mai multe ape. Verificaţi să nu rămână nisip pe frunze, apoi fierbeţi spanacul în apă care clocoteşte 2-3 minute.
Scoateţi-l cu o spumieră, lăsaţi-l să se scurgă şi tocaţi-l mărunt cu un cuţit. Puneţi în cratiţa cu ulei, adăugaţi usturoi tocat fin, 2 roşii felii (fară coajă), sare, puţină faină desfacută în zeamă de spanac şi felii subţiri de lămâie.
Acoperiţi cu 1 cană de zeamă în care a fiert spanacul, omogenizaţi, fierbeţi la foc mic 30 minute. Scădeţi la cuptor câteva min, serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!