Spanac la cuptor cu usturoi

Printeaza

Spanac la cuptor cu usturoi din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei.

Ingrediente:Spanac la cuptor cu usturoi

  • 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină
  • 1/2 lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • 2 rosii
  • 1 linguriţă cu făină
  • 4 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală mai mare şi spălaţi-le în mai multe ape. Verificaţi să nu rămână nisip pe frunze, apoi fierbeţi spanacul în apă care clocoteşte 2-3 minute.

Scoateţi-l cu o spumieră, lăsaţi-l să se scurgă şi tocaţi-l mărunt cu un cuţit. Puneţi în cratiţa cu ulei, adăugaţi usturoi tocat fin, 2 roşii felii (fară coajă), sare, puţină faină desfacută în zeamă de spanac şi felii subţiri de lămâie.

Acoperiţi cu 1 cană de zeamă în care a fiert spanacul, omogenizaţi, fierbeţi la foc mic 30 minute. Scădeţi la cuptor câteva min, serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine proaspătă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.