Desert de caise cu zmeura
PrinteazaDesert de caise cu zmeura din: caise, zmeura, frisca, gelatina.
Ingrediente:
- 1 kg caise
- 150 g zmeură
- 200 g zahăr
- 100 ml frişcă lichidă
- 2 plicuri gelatina
Mod de preparare:
Desert de caise cu zmeura: Speli caisele şi le pui pentru 2 minute în apă clocotită. Le scoţi, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi.
Dizolvi gelatina în 100 ml apă rece, apoi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci piureul de caise cu zahărul, frişca bătută şi gelatina.
Tapetezi o formă de savarină cu o folie de plastic, torni compoziţia de caise şi dai desertul la frigider pentru 3 ore.
Ca să o scoţi şi să-şi păstreze forma, pui vasul în apă caldă câteva secunde, apoi o răstorni pe un platou, îndepărtezi folia de plastic şi decorezi cu zmeură.
Pofta buna!