Desert de caise cu zmeura

Printeaza

Desert de caise cu zmeura din: caise, zmeura, frisca, gelatina.

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 150 g zmeură
  • 200 g zahăr
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 2 plicuri gelatina

 

Mod de preparare:

Desert de caise cu zmeura: Speli caisele şi le pui pentru 2 minute în apă clocotită. Le scoţi, le decojeşti, le cureţi de sâmburi şi le pasezi.

Dizolvi gelatina în 100 ml apă rece, apoi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci piureul de caise cu zahărul, frişca bătută şi gelatina.

Tapetezi o formă de savarină cu o folie de plastic, torni compoziţia de caise şi dai desertul la frigider pentru 3 ore.

Ca să o scoţi şi să-şi păstreze forma, pui vasul în apă caldă câteva secunde, apoi o răstorni pe un platou, îndepărtezi folia de plastic şi decorezi cu zmeură.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.