Oase afumate
PrinteazaOase afumate
Oasele rămase de la tranşarea porcului (oasele de la şira spinării, ciolanele, rasoalele) se pun în saramură pentru 4-5 zile.
Saramura: la un litru de apă fiartă se pun 150 g sare, o linguriţă zahăr, o foaie de dafin, piper boabe. După cele 4-5 zile, oasele se scot din saramură, se clătesc cu apă rece, se usucă bine, după care se leagă cu sfoară şi se ţin la fum cald una-două zile (după cât de uscate dorim să fie).
La ce sunt bune oasele afumate? O ciorbă, o iahnie de fasole sau o varză călită vor avea un gust deosebit, folosind aceste oase afumate. Atenţie, însă, înainte de a le întrebuinţa, vom ţine oasele circa 20 de minute în apă călduţă, după care le clătim cu apă rece.
Pofta buna!