Oase afumate

Printeaza

Oase afumate

Oasele rămase de la tranşarea porcului (oasele de la şira spinării, ciolanele, rasoalele) se pun în saramură pentru 4-5Oase afumate zile.

Saramura: la un litru de apă fiartă se pun 150 g sare, o linguriţă zahăr, o foaie de dafin, piper boabe. După cele 4-5 zile, oasele se scot din saramură, se clătesc cu apă rece, se usucă bine, după care se leagă cu sfoară şi se ţin la fum cald una-două zile (după cât de uscate dorim să fie).

La ce sunt bune oasele afumate? O ciorbă, o iahnie de fasole sau o varză călită vor avea un gust deosebit, folosind aceste oase afumate. Atenţie, însă, înainte de a le întrebuinţa, vom ţine oasele circa 20 de minute în apă călduţă, după care le clătim cu apă rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.