Reteta zilei: Sos de morcovi

Printeaza

Sos de morcovi din: ceapa, morcovi portocala, sos curry iute, iaurt, suc de lamaie, sos tabasco, sare, piper.

Morcovii conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice.

Beta-carotenul din morcovi poate contribui la menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare.

Morcovii sunt o sursă bună de fibre, care pot contribui la sănătatea tractului digestiv și la regularizarea tranzitului intestinal.

 

Ingrediente: 

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi, plus pentru servire
  • coaja rasa si sucul de la 2 portocale
  • 1 lingura sos curry iute
  • 150ml iaurt
  • frunze de busuioc
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • sos tabasco, dupa gust
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Curatati si tocati ceapa. Curatati si radeti morcovii.

Puneti ceapa, morcovii, coaja si sucul de portocale, impreuna cu pasta curry intr-o tigaie.

Aduceti la fierbere si gatiti, acoperit 10 minute.


Procesati la blender si lasati sa se raceasca complet.

Incorporati iaurtul si amestecati foarte bine.

Tocati busuiocul si incorporati. Adaugati suc de lamaie, tabascio, sare si piper, dupa gust.

Lasati deoparte la temperatura camerei cateva ore.


Serviti cu morcov proaspat.

Sos de morcovi

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.