Reteta zilei: Sos de morcovi
PrinteazaSos de morcovi din: ceapa, morcovi portocala, sos curry iute, iaurt, suc de lamaie, sos tabasco, sare, piper.
Morcovii conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice.
Beta-carotenul din morcovi poate contribui la menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare.
Morcovii sunt o sursă bună de fibre, care pot contribui la sănătatea tractului digestiv și la regularizarea tranzitului intestinal.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 3 morcovi, plus pentru servire
- coaja rasa si sucul de la 2 portocale
- 1 lingura sos curry iute
- 150ml iaurt
- frunze de busuioc
- 1-2 linguri suc de lamaie
- sos tabasco, dupa gust
- sare si piper
Mod de preparare:
Curatati si tocati ceapa. Curatati si radeti morcovii.
Puneti ceapa, morcovii, coaja si sucul de portocale, impreuna cu pasta curry intr-o tigaie.
Aduceti la fierbere si gatiti, acoperit 10 minute.
Procesati la blender si lasati sa se raceasca complet.
Incorporati iaurtul si amestecati foarte bine.
Tocati busuiocul si incorporati. Adaugati suc de lamaie, tabascio, sare si piper, dupa gust.
Lasati deoparte la temperatura camerei cateva ore.
Sos de morcovi
Pofta buna!