Cotlete de caprioara cu usturoi
PrinteazaCotlete de caprioara cu usturoi din: cotlete, unt, ulei, vin, slanina, sare, piper, otet, usturoi, dafin.
- 4-6 cotlete
- 1 lingură cu unt
- 2 linguri cu ulei
- sare
- 100 g slănină afumată
- piper măcinat
- 1 l apă
- 1 cană cu vin
- 2 linguri cu oţet
- 4-6 căţei de usturoi
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare:
Faceţi soluţia de marinat amestecând apa, vinul, oţetul cu celelalte ingrediente, puneţi pe foc să clocotească, apoi aşezaţi cotletele în vasul cu marinată pentru 4 ore. Scoateţi cotletele, ştergeţi-le cu prosop curat şi auriţi-le în ulei amestecat cu unt.
Când sunt gata – e nevoie de 10 minute pentru ca vânatul să se pătrundă – săraţi şi piperaţi cotletele, scoateţi-le pe un platou mare. Alternaţi cu felii subţiri de slănină afumată.
Fierbeţi în apă cu sare legume (sau pregătiţi o garnitură de ciuperci). Aşezaţi legumele în jurul cotletelor.
Serviţi totul cald, cu/fară pâine, lângă vin roşu.
Pofta buna!