Cotlete de caprioara cu usturoi

Printeaza

Cotlete de caprioara cu usturoi din: cotlete, unt, ulei, vin, slanina, sare, piper, otet, usturoi, dafin.

Ingrediente:Cotlete de caprioara cu usturoi

  • 4-6 cotlete
  • 1 lingură cu unt
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • 100 g slănină afumată
  • piper măcinat
  • 1 l apă
  • 1 cană cu vin
  • 2 linguri cu oţet
  • 4-6 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Faceţi soluţia de marinat amestecând apa, vinul, oţetul cu celelalte ingredi­ente, puneţi pe foc să clocotească, apoi aşezaţi cotletele în vasul cu marinată pentru 4 ore. Scoateţi cotletele, ştergeţi-le cu prosop curat şi auriţi-le în ulei amestecat cu unt.

Când sunt gata – e nevoie de 10 minute pentru ca vânatul să se pătrundă – săraţi şi piperaţi cotletele, scoateţi-le pe un platou mare. Alternaţi cu felii subţiri de slă­nină afumată.

Fierbeţi în apă cu sare legume (sau pregătiţi o garnitură de ciuperci). Aşezaţi legumele în jurul cotletelor.

Serviţi totul cald, cu/fară pâine, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.