Prajitura malteza
PrinteazaPrajitura malteza din: faina, margarina, zahar, ou, praf de copt, smochine, cacao, portocale, apa de flori de portocal, zahar pudra.
Pentru aluat:
- 650 g făină
- 175 g margarină
- 85 g zahăr
- un ou
- o linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
- 360 g smochine
- 3 linguri cacao
- coaja unei portocale
- o lingură apă de flori de portocal
Pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă cu praful de copt, margarina moale si oul si se omogenizează bine. Se adaugă apoi zahărul, se amestecă usor si se lasă aluatul să se odihnească 30 de minute.
Pentru umplutură, smochinele curătate si tăiate se pun pe foc cu apa de flori de portocal, cacaua si coaja rasă de portocale. Se lasă pe foc până devine ca o cremă.
Aluatul se umple cu cremă, apoi se rulează. Se pune în tavă si se coace până se rumeneste usor deasupra. Se scoate, se lasă să se răcească, apoi se presară cu zahăr pudră si se taie.
Pofta buna!