Prajitura malteza

Printeaza

Prajitura malteza din: faina, margarina, zahar, ou, praf de copt, smochine, cacao, portocale, apa de flori de portocal, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura malteza

Pentru aluat:

  • 650 g făină
  • 175 g margarină
  • 85 g zahăr
  • un ou
  • o linguriţă praf de copt

Pentru umplutură:

  • 360 g smochine
  • 3 linguri cacao
  • coaja unei portocale
  • o lingură apă de flori de portocal

Pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă cu praful de copt, margarina moale si oul si se omogenizează bine. Se adaugă apoi zahărul, se amestecă usor si se lasă aluatul să se odihnească 30 de minute.

Pentru umplutură, smochinele curătate si tăiate se pun pe foc cu apa de flori de portocal, cacaua si coaja rasă de portocale. Se lasă pe foc până devine ca o cremă.

Aluatul se umple cu cremă, apoi se rulează. Se pune în tavă si se coace până se rumeneste usor deasupra. Se scoate, se lasă să se răcească, apoi se presară cu zahăr pudră si se taie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.