Supa de fasole verde
PrinteazaO retete de supa de fasole verde cu ceapa, morcov, faina, rosii, sare, knorr, smantana si o legatura de paturnjel.
- fasole verde 400 g
- ceapă 60 g
- morcov şi albitură 100 g
- ulei 30 ml
- o lingură de faină
- roşii proaspete sau în bulion 200 g
- sare
- knorr
- smântână 100 g
- o legătură mică de pătrunjel
Mod de preparare:
Fasolea verde se curăţă, se rupe în bucăţi mici, se spală şi se pune la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de knorr . Ceapa şi zarzavatul se taie mărunt şi se adaugă la fiert.
Separat se prăjeşte făina în ulei, până ce prinde culoare, devenind uşor maronie. Se amestecă cu puţină apă rece şi se adaugă la supă. După ce s-a înmuiat fasolea, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.
Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se adaugă smântână, se potriveşte gustul cu sare şi se presară pătrunjelul verde tocat.
Poftă bună!