Supa de fasole verde

Printeaza

O retete de supa de fasole verde cu ceapa, morcov, faina, rosii, sare, knorr, smantana si o legatura de paturnjel.

Ingrediente:Supa de fasole verde

  • fasole verde 400 g
  • ceapă 60 g
  • morcov şi albitură 100 g
  • ulei 30 ml
  • o lingură de faină
  • roşii proaspete sau în bulion 200 g
  • sare
  • knorr
  • smântână 100 g
  • o legă­tură mică de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea verde se curăţă, se rupe în bucăţi mici, se spală şi se pune la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de knorr . Ceapa şi zarzavatul se taie mărunt şi se adaugă la fiert.

Separat se prăjeşte făina în ulei, până ce prinde culoare, devenind uşor maronie. Se amestecă cu puţină apă rece şi se adaugă la supă. După ce s-a înmuiat fasolea, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.

Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se adaugă smântână, se potriveşte gustul cu sare şi se presară pătrunje­lul verde tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.