Bezea cu gem de caise

Printeaza

Bezea cu gem de caise din: caise, zahar, gem, iaurt, stafide, piersici, sifon, oua, unt.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g caise
  • 6 linguri zahăr
  • gem de caise
  • 250 g iaurt
  • 2 linguri stafide
  • 3 piersici
  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 2 căni sifon
  • 4 albuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 20 g unt pentru uns tava

 

Mod de preparare Bezea cu gem de caise:

Se fierbe un sirop din zahăr şi apă şi se adaugă fâşii de pulpă de caise; se fierb 15 minute, apoi se lasă la răcit 1 oră. Se taie în două părţi foile de plăcintă.

Din prima parte se decupează fâşii, care se ung cu dulceaţă şi se rulează precum sarmalele. Se aşază într-o tavă unsă, formând un rând.

Se bat gălbenuşurile se bat cu zahăr. Se înglobează iaurtul, sifonul, stafide şi piersici tăiate bucăţi. Se toarnă sosul în tavă. Se dă tava la cuptor.

Se prepară bezeaua din 4 albuşuri bătute spumă cu zahărul. Când au început să se rumenească, se toarnă bezeaua şi se dă din nou la cuptor, până se coace şi aceasta.

Se lasă la răcit până la servire.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.