Bezea cu gem de caise
PrinteazaBezea cu gem de caise din: caise, zahar, gem, iaurt, stafide, piersici, sifon, oua, unt.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 g caise
- 6 linguri zahăr
- gem de caise
- 250 g iaurt
- 2 linguri stafide
- 3 piersici
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri zahăr
- 2 căni sifon
- 4 albuşuri
- 4 linguri zahăr
- 20 g unt pentru uns tava
Mod de preparare Bezea cu gem de caise:
Se fierbe un sirop din zahăr şi apă şi se adaugă fâşii de pulpă de caise; se fierb 15 minute, apoi se lasă la răcit 1 oră. Se taie în două părţi foile de plăcintă.
Din prima parte se decupează fâşii, care se ung cu dulceaţă şi se rulează precum sarmalele. Se aşază într-o tavă unsă, formând un rând.
Se bat gălbenuşurile se bat cu zahăr. Se înglobează iaurtul, sifonul, stafide şi piersici tăiate bucăţi. Se toarnă sosul în tavă. Se dă tava la cuptor.
Se prepară bezeaua din 4 albuşuri bătute spumă cu zahărul. Când au început să se rumenească, se toarnă bezeaua şi se dă din nou la cuptor, până se coace şi aceasta.
Se lasă la răcit până la servire.
Pofta buna!