Peste in crusta de sare
PrinteazaPeste in crusta de sare din: peste, sare grunjoasa, boabe de mustar, piper, dafin, lamaie.
- 1 kg peşte (crap, macrou, somn)
- 500 g sare grunjoasă
- 100 gboabe de muştar
- 100 g piper boabe
- 3-4 foi de dafin
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Amestecă sarea cu muştarul, piperul şi foile de dafin mărunţite. Tornă apoi câte puţină apă şi amestecă până obţii un „aluat” tare. Pune un pat de sare în tavă, peştele, felii de lămâie.
Acum, „tencuieşte” peştele de jur-împrejur cu un strat gros de sare, cam de 2 cm. Dă la cuptor circa 35-40 de minute, până se întăreşte sarea.
Sparge crusta şi serveşte peştele, fără sare.
Pofta buna!