Peste in crusta de sare

Printeaza

Peste in crusta de sare din: peste, sare grunjoasa, boabe de mustar, piper, dafin, lamaie.

Ingrediente:Peste in crusta de sare

  • 1 kg peşte (crap, macrou, somn)
  • 500 g sare grunjoasă
  • 100 gboabe de muştar
  • 100 g piper boabe
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Amestecă sarea cu muştarul, piperul şi foile de dafin mărunţite. Tornă apoi câte puţină apă şi amestecă până obţii un „aluat” tare. Pune un pat de sare în tavă, peştele, felii de lămâie.

Acum, „tencuieşte” peştele de jur-împrejur cu un strat gros de sare, cam de 2 cm. Dă la cuptor circa 35-40 de minute, până se întăreşte sarea.

Sparge crusta şi serveşte peştele, fără sare.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.