Chec din dovlecei cu nuca
PrinteazaChec din dovlecei cu nuca din: faina, sare, praf de copt, oua, dovlecel, iaurt sau smantana, ardei iute, parmezan, nuca, sare, piper.
- 1 cană cu făină
- 1/2 linguriţă rasă cu sare
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 2 ouă
- 1 cană cu dovlecel ras
- 1/4 cană cu iaurt sau smântână
- 1 ardei iute mic
- 2 linguri cu parmezan
- 100 g nucă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune nuca aleasă în cuptor pentru câteva minute, până se usucă puţin. Când s-a răcorit, zdrobeşte cu o sticlă sau un făcăleţ. într-un castron încăpător, amestecă făina, praful de copt, sarea, piperul (după gust), iarîntr-un alt vas, bate albuşurile cu un praf de sare.
Adaugă peste amestecul de făină gălbenuşurile bătute, dovleceii, iaurtul, ardeiul iute tocat mărunt, parmezanul.
Amestecă cu grijă, iar la final, încorporează nucile sfărâmate, încorporează albuşurile bătute, toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi coace 40-45 de minute.
Pofta buna!