Chec din dovlecei cu nuca

Printeaza

Chec din dovlecei cu nuca din: faina, sare, praf de copt, oua, dovlecel, iaurt sau smantana, ardei iute, parmezan, nuca, sare, piper.

Ingrediente:Chec din dovlecei cu nuca

  • 1 cană cu făină
  • 1/2 linguriţă rasă cu sare
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 2 ouă
  • 1 cană cu dovlecel ras
  • 1/4 cană cu iaurt sau smântână
  • 1 ardei iute mic
  • 2 linguri cu parmezan
  • 100 g nucă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune nuca aleasă în cuptor pentru câteva minute, până se usucă puţin. Când s-a răcorit, zdrobeşte cu o sticlă sau un făcăleţ. într-un castron încăpător, amestecă făina, praful de copt, sarea, piperul (după gust), iarîntr-un alt vas, bate albuşurile cu un praf de sare.

Adaugă peste amestecul de făină gălbenuşurile bătute, dovleceii, iaurtul, ardeiul iute tocat mărunt, parmezanul.

Amestecă cu grijă, iar la final, încorporează nucile sfărâmate, încorporează albuşurile bătute, toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi coace 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.