Chiftele cu sos

Printeaza

Chiftele cu sos din: carne, oua, ceapa, paine, usturoi, smantana, boia, faina, lapte, marar, unt, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele cu sos

Pentru chiftele:

  • 300 g carne tocată, amestec
  • 2 ouă bătute
  • 1 ceapă tocată
  • 2 felii de pâine înmuiate în lapte şi stoarse
  • 5 căţei usturoi, zdrobiţi
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

  • 100 g smântână
  • 1 praf boia dulce
  • 1 lingură făină
  • 100 ml lapte rece
  • 1 legătură mărar tocat
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci bine ingredientele pentru chiftele cu o lingură de lemn şi formezi cu mâinile ude chiftele. Incingi uleiul într-o tigaie şi le prăjeşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete absorbante ca să îndepărtezi surplusul de ulei.

Ca să faci sosul, încorporezi treptat făina în lapte, pentru a evita cocoloaşele, apoi adaugi smântână, mărarul, sare, boia şi piper, după preferinţă.

Topeşti untul pe baie de aburi, îl torni peste amestec şi pui totul pe foc, cât să dea în clocot.

Adaugi în sos chifteluţele şi mai laşi să fiarbă aproximativ 10 minute, la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.