Chiftele cu sos
PrinteazaChiftele cu sos din: carne, oua, ceapa, paine, usturoi, smantana, boia, faina, lapte, marar, unt, sare, piper.
Pentru chiftele:
- 300 g carne tocată, amestec
- 2 ouă bătute
- 1 ceapă tocată
- 2 felii de pâine înmuiate în lapte şi stoarse
- 5 căţei usturoi, zdrobiţi
- ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
- 100 g smântână
- 1 praf boia dulce
- 1 lingură făină
- 100 ml lapte rece
- 1 legătură mărar tocat
- 1 lingură unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci bine ingredientele pentru chiftele cu o lingură de lemn şi formezi cu mâinile ude chiftele. Incingi uleiul într-o tigaie şi le prăjeşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete absorbante ca să îndepărtezi surplusul de ulei.
Ca să faci sosul, încorporezi treptat făina în lapte, pentru a evita cocoloaşele, apoi adaugi smântână, mărarul, sare, boia şi piper, după preferinţă.
Topeşti untul pe baie de aburi, îl torni peste amestec şi pui totul pe foc, cât să dea în clocot.
Adaugi în sos chifteluţele şi mai laşi să fiarbă aproximativ 10 minute, la foc mic.
Pofta buna!