Fasole verde cu migdale

Printeaza

O reteta foarte simpla de fasole verde cu migdale si ulei de masline, sare, piper si o lamaie.

Ingrediente:Fasole verde cu migdale

  • 650 g fasole verde
  • o lin­gură de ulei de măsline
  • o jumătate de cană de migdale tăiate felii subţiri
  • sare
  • piper
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert o oală cu apă. Când clocoteşte se adaugă fasolea verde şi o lingură de sare. Se lasă să fiarbă 3 minute, cât să fie fasolea verde şi puţin moale. Se scurge şi se clăteşte cu apă rece.

Intr-o tigaie largă se încinge untul şi, când s-a topit, se adaugă migdalele, amestecând încontinuu până când se fac aurii. Se adaugă fasolea verde (fără apă).

Când s-a încălzit se ia de pe foc şi se presară sare. Inainte de servire se scurge zeama de la câteva felii de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.