Fasole verde cu migdale
PrinteazaO reteta foarte simpla de fasole verde cu migdale si ulei de masline, sare, piper si o lamaie.
- 650 g fasole verde
- o lingură de ulei de măsline
- o jumătate de cană de migdale tăiate felii subţiri
- sare
- piper
- o lămâie
Mod de preparare:
Se pune la fiert o oală cu apă. Când clocoteşte se adaugă fasolea verde şi o lingură de sare. Se lasă să fiarbă 3 minute, cât să fie fasolea verde şi puţin moale. Se scurge şi se clăteşte cu apă rece.
Intr-o tigaie largă se încinge untul şi, când s-a topit, se adaugă migdalele, amestecând încontinuu până când se fac aurii. Se adaugă fasolea verde (fără apă).
Când s-a încălzit se ia de pe foc şi se presară sare. Inainte de servire se scurge zeama de la câteva felii de lămâie.
Poftă bună!