Gutui umplute cu branza

Printeaza

O reteta simpla de gutui umplute cu mere, pere, seminte de pin, miere, rozmarin, branza cu mucegai, zahar vanilinat, scortisoara, cuisoare si lamaie.

Ingrediente:Gutui umplute cu branza

  • 4 gutui
  • două mere
  • două pere
  • 100 g seminţe de pin
  • 5 linguri de miere
  • două fire de rozmarin
  • 200 g brânză cu mucegai
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • un beţişor scorţişoară
  • două cuişoare
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Gutuile se curăţă de puf cu un şervet, se spală, se pun într-o oală cu apă cât să le acopere. Se adaugă o lingură de miere, zahărul vanilinat, beţişorul de scorţişoară, cuişoarele şi jumătate din sucul de lămâie.

Se lasă să fiarbă până scade apa şi s-au înmuiat puţin, se scot pe un platou şi când s-au răcit se taie înjumătăţi. Se curăţă de căsuţa cu seminţe, se pune în mijlocul fiecăreia brânză cu mucegai, si aşază deasupra merele şi perele tăiate cubuleţe.

Se aşază într-o tavă cu pereţ înalţi, se presară deasupra fructelor seminţe de pin, se toarnă restul de miere şi rozmarin tocat. Se toarnă în tavă o cană de apă, se introdu; în cuptor şi se coc la foc pot ivit până se înmoaie gutuile.

Ca să nu se oxideze, merele şi perele se amestecă bine cu sucul de lămâie rămas.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.