Gutui umplute cu branza
PrinteazaO reteta simpla de gutui umplute cu mere, pere, seminte de pin, miere, rozmarin, branza cu mucegai, zahar vanilinat, scortisoara, cuisoare si lamaie.
- 4 gutui
- două mere
- două pere
- 100 g seminţe de pin
- 5 linguri de miere
- două fire de rozmarin
- 200 g brânză cu mucegai
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un beţişor scorţişoară
- două cuişoare
- o lămâie
Mod de preparare:
Gutuile se curăţă de puf cu un şervet, se spală, se pun într-o oală cu apă cât să le acopere. Se adaugă o lingură de miere, zahărul vanilinat, beţişorul de scorţişoară, cuişoarele şi jumătate din sucul de lămâie.
Se lasă să fiarbă până scade apa şi s-au înmuiat puţin, se scot pe un platou şi când s-au răcit se taie înjumătăţi. Se curăţă de căsuţa cu seminţe, se pune în mijlocul fiecăreia brânză cu mucegai, si aşază deasupra merele şi perele tăiate cubuleţe.
Se aşază într-o tavă cu pereţ înalţi, se presară deasupra fructelor seminţe de pin, se toarnă restul de miere şi rozmarin tocat. Se toarnă în tavă o cană de apă, se introdu; în cuptor şi se coc la foc pot ivit până se înmoaie gutuile.
Ca să nu se oxideze, merele şi perele se amestecă bine cu sucul de lămâie rămas.
Poftă bună!