Clatite umplute ca la Debretin
PrinteazaClatite umplute ca la Debretin din: oua, lapte, sare, apa minerala, ulei, faina, ficatei de pui, ceapa, patrunjel, sare, piper, ardei iute, vin alb.
Pentru clătite:
- 1 ou
- 1 1/2 pahar lapte
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri apă minerală
- 3 linguri ulei
- circa 150 g făină
Pentru umplutură:
- 200 g ficăţei de pui
- 1 lingură ulei
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură pătrunjel tocat
- sare
- piper
- 1 ardei iute
- 1 pahar vin alb
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru umplutură, mai puţin uleiul. Dacă aluatul ţi se pare prea fluid, mai adaugi treptat puţină făină. Laşi compoziţia la rece pentru 30 de minute, timp în care pregăteşti umplutura.
Prăjeşti apoi clătitele în tigaia încinsă, unsă cu ulei.
Păstrezi câteva frunze verzi de ceapă, iar restul de „ ceapă o tai mărunt şi o căleşti în ulei. După circa 1 minut, adaugi fîcăţeii şi vinul şi amesteci, până se pătrund, lei vasul de pe foc şi, când ficăţeii s-au răcit, îi tai cubuleţe.
Ti presari cu sare şi piper după gust, îi amesteci împreună cu pătrunjelul fin tocat, ardeiul iute mărunţit şi ceapă călită.
Cu acest amestec umpli clătitele şi le legi cu frunze de ceapă verde. Le consumi de preferinţă calde.
Pofta buna!