Clatite umplute ca la Debretin

Printeaza

Clatite umplute ca la Debretin din: oua, lapte, sare, apa minerala, ulei, faina, ficatei de pui, ceapa, patrunjel, sare, piper, ardei iute, vin alb.

Ingrediente:Clatite umplute ca la Debretin

Pentru clătite:

  • 1 ou
  • 1 1/2 pahar lapte
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri apă minerală
  • 3 linguri ulei
  • circa 150 g făină

Pentru umplutură:

  • 200 g ficăţei de pui
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar vin alb

 

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele pentru umplutură, mai puţin uleiul. Dacă aluatul ţi se pare prea fluid, mai adaugi treptat puţină făină. Laşi compoziţia la rece pentru 30 de minute, timp în care pregăteşti umplutura.

Prăjeşti apoi clătitele în tigaia încinsă, unsă cu ulei.

Păstrezi câteva frunze verzi de ceapă, iar restul de „ ceapă o tai mărunt şi o căleşti în ulei. După circa 1 minut, adaugi fîcăţeii şi vinul şi amesteci, până se pătrund, lei vasul de pe foc şi, când ficăţeii s-au răcit, îi tai cubuleţe.

Ti presari cu sare şi piper după gust, îi amesteci împreună cu pătrunjelul fin tocat, ardeiul iute mărunţit şi ceapă călită.

Cu acest amestec umpli clătitele şi le legi cu frunze de ceapă verde. Le consumi de preferinţă calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.