Limba de mare cu banane din: limba de mare, banane, unt, curry, faina, sare, piper. Ingrediente: 12 fileuri de peşte 6 banane 125 g unt 1 linguriţă curry pudră 75 g făină de grâu sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în două, pe lungime. Se dau prin făină […]
Limba de mare cu sos tartar
PrinteazaLimba de mare cu sos tartar: Această mâncare se face din file de limbă-de-mare tăiat în fâşii şi acoperit cu un strat de pesmet amestecat cu condimente. Bucăţile de file se prăjesc apoi în baie de ulei şi se servesc cu un sos tartar.
De fapt, este o variantă a peştelui prăjit, care se serveşte în mod tradiţional cu cartofi prăjiţi.
Sosul tartar se poate face în casă, amestecând o maioneză de bună calitate cu nişte capere, castraveciori muraţi tocaţi mărunt, pătrunjel şi condimente.
Sosul tartar de casă va fi întotdeauna mai gustos decât cel cumpărat din comerţ. în bucătăria franţuzească tradiţională, sosul tartar avea în compoziţie numai ceapă, verdeaţă de arpagic, ouă fierte tari şi maioneză, dar reţeta sugerată de noi reflectă mai bine gusturile contemporanilor noştri.
Deşi, conform tradiţiei culinare franţuzeşti, această mâncare se prepară din limba-de-mare de cea mai bună calitate, nu este chiar cel mai delicat mod de a trata un peşte de o asemenea fineţe.
In zilele noastre, tendinţa este aceea de a folosi mai degrabă limba-de-mare englezească.
Acest peşte nu este direct înrudit cu limba-de-mare, dar are o carne gustoasă şi prezintă avantajul de a fi mai ieftin decât limba-de-mare autentică, deci mai potrivit pentru această reţetă.
Limba de mare cu sos tartar
Pofta buna!
Limba de mare cu lamai verzi din: limba de mare, morcovi, lamai verzi, sos de stridii, ulei, sos de soia, busuioc. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 400 g morcovi 2 lămâi verzi Kaffir netratate 1 lingură sos de stridii 2 linguri sos de peşte 4 linguri ulei vegetal 3 linguri sos de soia 1 […]
Pofta buna!