Limba de mare cu sos tartar

Printeaza

Această mâncare se face din file de limbă-de-mare tăiat în fâşii şi acoperit cu un strat de pesmet amestecat cu condimente. Bucăţile de file se prăjesc apoi în baie de ulei şi se servesc cu un sos tartar.

De fapt, este o variantă a peştelui prăjit, care se serveşte în mod tradiţional cu cartofi prăjiţi.

Sosul tartar se poate face în casă, amestecând o maioneză de bună calitate cu nişte capere, castraveciori muraţi tocaţi mărunt, pătrunjel şi condimente.

Sosul tartar de casă va fi întotdeauna mai gustos decât cel cumpărat din comerţ. în bucătăria franţuzească tradiţională, sosul tartar avea în compoziţie numai ceapă, verdeaţă de arpagic, ouă fierte tari şi maioneză, dar reţeta sugerată de noi reflectă mai bine gusturile contemporanilor noştri.

Deşi, conform tradiţiei culinare franţuzeşti, această mâncare se prepară din limbâ-de-mare de cea mai bună calitate, nu este chiar cel mai delicat mod de a trata un peşte de o asemenea fineţe.

In zilele noastre, tendinţa este aceea de a folosi mai degrabă limba-de-mare englezească.

Acest peşte nu este direct înrudit cu limba-de-mare, dar are o carne gustoasă şi prezintă avantajul de a fi mai ieftin decât limba-de-mare autentică, deci mai potrivit pentru această reţetă.

 

Limba de mare cu sos tartar

Limba de mare cu sos tartar

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

Limba de mare cu banane

Limba de mare cu banane din: limba de mare, banane, unt, curry, faina, sare, piper. Ingrediente: 12 fileuri de peşte 6 banane 125 g unt 1 linguriţă curry pudră 75 g făină de grâu sare piper măcinat   Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în două, pe lungime. Se dau prin făină […]

Limbă de mare cu morcovi şi portocale

Limba de mare cu lamai verzi

Limba de mare cu lamai verzi din: limba de mare, morcovi, lamai verzi, sos de stridii, ulei, sos de soia, busuioc. Ingrediente: 600 g file de limbă-de-mare 400 g morcovi 2 lămâi verzi Kaffir netratate 1 lingură sos de stridii 2 linguri sos de peşte 4 linguri ulei vegetal 3 linguri sos de soia 1 […]

Salata de limba cu ton si verdeata

Salata cu limba de mare, somon si peste-pescar

Salata cu limba de mare, somon si peste-pescar din: limba de mare, file de somon, file de peste-pescar, sare, lamaie, unt, piper. Ingrediente: 8 fileuri de limbă de mare 500 g file de somon 500 g file de peşte-pescar sare 4 1/2 linguri de zeamă de lămâie 4 linguri de unt piper câteva frunze de […]

 

Limba-de-mare cu sos de sofran pe pat de risotto cu leurda

Sparanghel cu limba de mare

Sparanghel cu limba de mare din: sparanghel, sare, zahar, unt, limba de mare, zeama de lamaie, piper, vin, mustar, marar. Ingrediente: 1,25 kg sparanghel sare zahăr 150 g unt 8 fileuri de limbă de mare 4 linguriţe de zeamă de lămâie piper 4 gălbenuşuri 3 linguri de vin alb 2 linguriţe de muştar de iuţeală […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.