Praz umplut cu linte
PrinteazaPraz umplut cu linte din: praz, linte, gogosari, morcovi, ceapa, curry, piper, sare, ulei.
- 2 fire groase de praz
- 300 g linte verde
- 2 gogoşari roşii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 vârf de cuţit curry
- piper alb
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Pui în apă rece lintea împreună cu morcovii răzuiţi şi le fierbi la foc mic. Strecori şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi călită anterior în puţin ulei, curry, piper alb şi sare.
Opăreşti 5 minute partea albă a prazului, apoi o tai rondele de circa 6 cm. Le goleşti de miez şi le umpli cu compoziţia cu linte. Tai mărunt gogoşarii roşii şi îi căleşti în puţin ulei.
Ii serveşti ca sos la prazul umplut, iar peste el presari partea verde a prazului, tăiat mărunt.
Pofta buna!