Drob cu linte si praz
PrinteazaDrob cu linte si praz din: linte, orez, morcov, praz, ceapa, ardei, sare, bulion, marar, patrunjel, usturoi, ulei, apa.
- 1 cană linte fiartă
- 1 cană orez fiert
- 1 morcov
- 1 fir de praz tocat rondele
- 2 cepe mari tocate mărunt
- 1 lingură ardei roşu mărunţit
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură bulion dulce
- 1 legătură mărar tocat fin
- 1 legătură pătrunjel tocat fin
- 5-6 căţei de usturoi tocaţi
- 3-4 linguri ulei
- 100 ml apă
Mod de preparare:
Căleşti într-o tigaie cu ulei ceapa, ardeiul roşu, morcovul şi prazul, adăugând puţină apă. După 10 minute, adaugi sarea şi verdeaţa şi le mai sotezi 3 minute.
Le pui într-un castron împreună cu lintea, orezul, usturoiul şi restul ingredientelor. Omogenizezi compoziţia, o aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt şi coci drobul în cuptor, până se rumeneşte.
Pofta buna!