Drob cu linte si praz

Printeaza

Drob cu linte si praz din: linte, orez, morcov, praz, ceapa, ardei, sare, bulion, marar, patrunjel, usturoi, ulei, apa.

Ingrediente:Drob cu linte si praz

  • 1 cană linte fiartă
  • 1 cană orez fiert
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz tocat rondele
  • 2 cepe mari tocate mărunt
  • 1 lingură ardei roşu mărunţit
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură bulion dulce
  • 1 legătură mărar tocat fin
  • 1 legătură pătrunjel tocat fin
  • 5-6 căţei de usturoi tocaţi
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml apă

 

Mod de preparare:

Căleşti într-o tigaie cu ulei ceapa, ardeiul roşu, morcovul şi prazul, adăugând puţină apă. După 10 minute, adaugi sarea şi verdeaţa şi le mai sotezi 3 minute.

Le pui într-un castron împreună cu lintea, orezul, usturoiul şi restul ingredientelor. Omogenizezi compoziţia, o aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt şi coci drobul în cuptor, până se rumeneşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.