Supa de linte cu masline
PrinteazaSupa de linte cu masline din: cartofi, pasta de tomate, morcovi, ceapa, praz, linte, usturoi, cimbru, sare, piper, patrunjel, masline.
- 2 cartofi de mărime medie
- 100 g pastă de tomate
- 50 g morcovi
- 1/2 ceapă mică
- 1 tulpină de praz
- 200 g linte verde
- 2 căţei de usturoi
- cimbru uscat
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 150 g măsline kalamata
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi toci mărunt prazul, morcovii şi ceapa. Razi fin usturoiul. Căleşti în ulei ceapa şi morcovul, apoi adaugi prazul şi usturoiul, iar după 5 minute, cartofii tăiaţi cuburi.
După 3 minute, adaugi pasta de roşii, sarea, piperul şi amesteci 1 minut. Stingi cu apa, presari lintea şi cimbrul şi laşi să fiarbă la foc mic, 45 de minute.
La sfârşit, adaugi măslinele şi presari pătrunjelul.
Pofta buna!