Supa-crema acrisoara de linte cu gutui

Printeaza

Supa-crema acrisoara de linte cu gutui din: linte, gutuie, praz, morcov, ardei, telina, ulei, sare, piper, boia.

Ingrediente:Supa-crema acrisoara de linte cu gutui

  • 200 g linte roşie
  • 1 gutuie
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei roşu sau capia
  • 1 felie de rădăcină de ţelină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie de seara până dimineaţa. Speli gutuia şi legumele. Cureţi legumele, după caz şi le tai bucăţi.

Căleşti prazul în ulei, iar când se înmoaie, adaugi celelalte legume, iar după 1-2 minute, stingi cu 1 I apă fierbinte şi le fierbi 30 de minute, în ultimele 10 minute, pui şi gutuia, iar la sfârşit, sărezi şi condimentezi după gust. Scurgi ingredientele şi le transformi într-un piure fin, folosind mixerul vertical.

Pui în oală piureul şi îl diluezi cu supă în care au fiert, după cum doreşti să fie consistentă. O mai laşi pe foc puţin, să clocotească. Serveşti porţiile cu smântână degresată.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.