Supa-crema acrisoara de linte cu gutui
PrinteazaSupa-crema acrisoara de linte cu gutui din: linte, gutuie, praz, morcov, ardei, telina, ulei, sare, piper, boia.
- 200 g linte roşie
- 1 gutuie
- 1 fir de praz
- 1 morcov mare
- 1 ardei roşu sau capia
- 1 felie de rădăcină de ţelină
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie de seara până dimineaţa. Speli gutuia şi legumele. Cureţi legumele, după caz şi le tai bucăţi.
Căleşti prazul în ulei, iar când se înmoaie, adaugi celelalte legume, iar după 1-2 minute, stingi cu 1 I apă fierbinte şi le fierbi 30 de minute, în ultimele 10 minute, pui şi gutuia, iar la sfârşit, sărezi şi condimentezi după gust. Scurgi ingredientele şi le transformi într-un piure fin, folosind mixerul vertical.
Pui în oală piureul şi îl diluezi cu supă în care au fiert, după cum doreşti să fie consistentă. O mai laşi pe foc puţin, să clocotească. Serveşti porţiile cu smântână degresată.
Pofta buna!