Prajitura cu două straturi
PrinteazaPrajitura cu două straturi din: unt, faina, zahar, esenta de migdale, oua, miere, lapte.
Pentru stratul 1:
- 150 g unt
- 250 g făina
- 50 g zahăr pudră
- esenţă de migdale
Pentru stratul 2:
- 350 g unt
- 400 g făină de grâu
- 150 g făină de migdale
- 40 g zahăr
- 6 ouă
- 115 g miere
- 260 ml lapte
Pentru copt:
- 200 g migdale feliate
Mod de preparare:
Pentru stratul 1, se topeşte întâi untul.
Apoi se pune în tava în care se va coace prăjitura făina amestecată cu zahărul pudră, după care se toarnă untul topit, se amestecă si se tasează cu fundul unei sticle sau pahar stratul de aluat.
Pentru stratul 2, untul, cele două tipuri de făină, zahărul, ouăle, laptele si mierea se pun în bolul unui mixer.
Se amestecă la viteză mică pentru un minut şi apoi 3 minute la viteză mare. Se toarnă aluatul peste stratul 1 din tava de copt.
Se presară migdalele feliate si se lasă la cuptor, la foc potrivit, pentru 60 de minute, verificând prăjitura cu o scobitoare.
Pofta buna!