Prajitura cu două straturi

Printeaza

Prajitura cu două straturi din: unt, faina, zahar, esenta de migdale, oua, miere, lapte.

Ingrediente:Prajitura cu două straturi

Pentru stratul 1:

  • 150 g unt
  • 250 g făina
  • 50 g zahăr pudră
  • esenţă de migdale

Pentru stratul 2:

  • 350 g unt
  • 400 g făină de grâu
  • 150 g făină de migdale
  • 40 g zahăr
  • 6 ouă
  • 115 g miere
  • 260 ml lapte

Pentru copt:

  • 200 g migdale feliate

 

Mod de preparare:

Pentru stratul 1, se topeşte întâi untul.

Apoi se pune în tava în care se va coace prăjitura făina amestecată cu zahărul pudră, după care se toarnă untul topit, se amestecă si se tasează cu fundul unei sticle sau pahar stratul de aluat.

Pentru stratul 2, untul, cele două tipuri de făină, zahărul, ouăle, laptele si mierea se pun în bolul unui mixer.

Se amestecă la viteză mică pentru un minut şi apoi 3 minute la viteză mare. Se toarnă aluatul peste stratul 1 din tava de copt.

Se presară migdalele feliate si se lasă la cuptor, la foc potrivit, pentru 60 de minute, verificând prăjitura cu o scobitoare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.