Supa asiatica de vita
PrinteazaSupa asiatica de vita din: vrabioara, ulei de susan, otet, sos de soia, susan, ghimbir, usturoi, zahar, ardei iuti, varza, ceapa verde, fasole, orez, coriandru.
- 1 kg vrăbioară, tăiată bucăţi
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură oţet de mere
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri susan
- 2 cm ghimbir, răzuit
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 linguriţă zahăr tos
- 2 ardei iuţi, tocaţi
- 300 g varză albă, tocată
- 1 legătură ceapă verde, tăiată
- 150 g fasole verde
- 250 g orez basmati, fiert
- o mână de coriandru proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Pune carnea la marinat cu uleiul, oţetul, sosul de soia, susanul, ghimbirul, usturoiul, zahărul şi ardeiul şi lasă să stea 1 oră cel puţin.
Intr-un vas special – wok -prăjeşte carnea cu marinata până când se rumeneşte. Adaugă apă cât să acoperi, micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic 2 ore sau până când carnea se pătrunde.
Adaugă orezul şi legumele rămase şi încălzeşte complet. Serveşte fierbinte-dacă e necesar diluează cu puţină apă – cu garnitură de orez şi coriandru proaspăt.
Pofta buna!