Tarte cu dovlecel si carne tocata
PrinteazaO reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, cimbru, piper si sare.
- 220 g faina
- 10 g drojdie
- 70 ml lapte
- 1 ou
- 1 varf de sare
- 1 galbenus de ou
- 1 varf de zahar
umplutura:
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt
- 200 g carne de porc taiata
- 1 varf de cimbru
- 1/3 lingurita de sare
- piper macinat
- ulei pentru forma de copt
Mod de preparare:
Se face un aluat din drojdie şi puţin lapte cald şi se lasă la dospit. Se cerne făina, se adaugă oul, zahărul, sarea, restul de lapte şi aluatul dospit. Se amestecă totul şi se obţine un aluat ferm.
Se lasă să crească 20 de minute, la cald. Se prepară umplutura. Se curăţă morcovul şi dovlecelul şi se taie cubuleţe. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în unt. Se adaugă legumele şi se călesc şi ele.
Se lasă să se răcească, apoi se adaugă carnea tocată, sarea, piperul şi cimbrul. Se amestecă. Se împarte aluatul în mingiuţe de aceeaşi mărime.
Cu o lingură mică se fac nişte găuri şi se umplu cu amestecul de carne. Se pun la copt 15-25 de minute şi se ung cu un gălbenuş de ou.
Poftă bună!