Tarte cu dovlecel si carne tocata

Printeaza

O reteta de tarte cu dovlecel, carne tocatade porc, faina, drojdie, lapte, ou, sare, galbenus de ou, zahar, morcov, ceapa, usturoi, unt, cimbru, piper si sare.

Ingrediente:Tarte cu dovlecel si carne tocata

  • 220 g faina
  • 10 g drojdie
  • 70 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • 1 varf de zahar

umplutura:

  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 200 g carne de porc taiata
  • 1 varf de cimbru
  • 1/3 lingurita de sare
  • piper macinat
  • ulei pentru forma de copt

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din drojdie şi puţin lapte cald şi se lasă la dospit. Se cerne făina, se adaugă oul, zahărul, sarea, res­tul de lapte şi aluatul dospit. Se amestecă totul şi se obţi­ne un aluat ferm.

Se lasă să crească 20 de minute, la cald. Se prepară umplutura. Se curăţă morcovul şi dovlecelul şi se taie cubuleţe. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în unt. Se adaugă legumele şi se călesc şi ele.

Se lasă să se răcească, apoi se adaugă carnea tocată, sarea, piperul şi cimbrul. Se amestecă. Se împarte aluatul în mingiuţe de aceeaşi mărime.

Cu o lingură mică se fac nişte găuri şi se umplu cu amestecul de carne. Se pun la copt 15-25 de minute şi se ung cu un gălbenuş de ou.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.