Chile con queso
PrinteazaChile con queso din: ulei, ceapa, rosii, ardei iuti, sare, lapte, apa, branza.
- 5 linguri ulei vegetal
- 3 cepe albe, tăiate felii subţiri
- 4 roşii, tăiate felii subţiri
- 15 ardei iuţi verzi Anaheim, copţi, decojiţi şi tăiaţi fâşii
- sare după gust
- 175 ml lapte
- 3 linguri apă
- 250 g brânză Chihuahua, Asadero sau Muenster, tăiată în felii subţiri
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă, se căleşte ceapa la temperatură scăzută, până devine transparentă – aproximativ 2 minute.
Se adaugă roşiile, fâşiile de ardei şi sarea. Se acoperă şi se lasă 5 minute să fiarbă la foc potrivit. Se toarnă laptele şi apa, iar amestecul se mai lasă să fiarbă câteva minute. înainte de servire se adaugă brânza.
Se serveşte de îndată ce s-a topit brânza.
Pofta buna!