Macaroane cu branza si parmezan ras
PrinteazaO reteta simpla de macaroane cu unt, usturoi, praf de mustar, lapte integral, cheddar ras, bagheta si parmezan ras.
- 50g baghetă, tăiată în bucăţi mici
- 2 linguri unt, plus 1 lingură unt topit
- 350g spirale sau alte paste scurte
- 1 căţel de usturoi, mărunţit
- 1 linguriţă praf de muştar
- 3 linguri făină
- 500 ml lapte integral
- 250g cheddar ras
- 50g parmezan, ras
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C aer cald sau 180°C/gaz 6. Se presară bucăţii de baghetă peste o foaie de hârtii pergament, se stropesc cu unt topit şi se asezonează. Se coc timp de 6 minute, până devin crocante.
Se fierb pastele 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Intre timp, se topeşte untul rămas într-o crăticioară. Se adaugă usturoiul şi muştarul, se lasă pe foc 1 minut, se încorporează făina şi se mai lasă pe foc1 minut, apoi se adaugă treptat laptele, amestecând continuu pertru a nu se face cocoloaşe.
Se fierbe sosul 5 minute, amestecând mereu, până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează cheddarul şi jumătate din parmezan ras. Se amestecă pastele cu sosul, se asezonează, apoi se pun într-un vas termorezistent sau în 4 vase individuale.
Se presară cu pâinea croantă şi cu restul de parmezan şi se coc 20 de ninute, până devin aurii şi crocante.
Poftă bună!